Paintball Romania la Viena Sudden Strike 2017

Posted by Mosh 15.12.2017 0 Comment(s)

“Octombrie, ceață, frig…..undeva aproape de Viena….tranșee, mașini distruse…..o liniște apăsătoare... se întrevăd siluete furișându-se pe lângă cimitir…. alte umbre au ocupat zona de observație. Încercăm să ne strecurăm printr-un gard dând la o parte 2 scânduri putrede, fără să facem prea mult zgomot…
"- Mosh, ai doi exact la intrarea în cimitir și 3 la biserică..... cum facem?"
"- Tu cu Mingo mă acoperiți să mă strecor lângă colțul din stânga, Cojanu și RR vin după mine la 2 minute , Cosmin, Ioji, Nicu, Vali și Cristi se ocupă de cei din biserică. Trebuie neapărat să reușim, altfel Ion, Mamay, Shevarnadze, Daniel nu au cum să ocupe flancul drept. Ținem comunicațiile pe canalul 12 și așteptați semnul meu. Fortis Unitas!”

La prima vedere ar părea un fragment rupt dintr-o pagină de istorie, o scena de luptă din teatrele de război........ dar sunt doar jucători români de paintball, prezenți la Sudden Strike VIII scenario, organizat de Paintball Action Park Austria pe 23 octombrie 2017, care încercau să ocupe o poziție deținută de echipa adversă.

Din pasiune pentru paintball în anul 2007 la Piatra Neamț, apare MOSHPAINTBALL o firmă de închirieri echipamente de paintball. 4 ani mai târziu, Mosh Martin, Vlad Luncanu, Ciprian Iorgu și Dănuț Brânzei înființează Asociația Sportivă ATAC Neamț. Primele evenimente la care participă au fost Transylvanyan Paintball Scenario, BT Big Game Bulgaria 2011. În septembrie 2012 organizează primul eveniment la Piatra Neamț din seria PROIECT 474C , Satul Umbrelor, urmează Chronos în 2013 și Camarad în 2014. Cu o “pauză de orez” în 2015, se reia în 2016 seria evenimentelor de la Piatra Neamț cu CONTACT 1 iar pe 23 septembrie 2017 CONTACT 2.

Participând la evenimente naționale și internaționale am avut ocazia să cunosc oameni deosebiți care împărtășesc aceași pasiune pentru “vopsea”: Alexander Dimitrovski (Bulgaria), Michal SZ, Tomasz Krupienko, Rafal Szymanski, Przymyslaw Koselski (Polonia), Djordje Maric (Serbia), Matty Matty (Austria). Prietenii din Polonia participând la ediția din 2017 de la Piatra Neamț

Am făcut această introducere să prezint FORTIS UNITAS, cei 26 de români din Banat, Moldova, Ardeal, Dobrogea care au participat anul acesta la evenimentul din Austria, și care au făcut cunoscută ROMÂNIA cu cinste și onoare, câștigând categoric 4 din 5 misiuni. Am fost mândri să vedem repectul jucătorilor profesioniști din Austria, Cehia, Germania când am urcat pe podium tricolorul României. Dintr-o țară în care paintball-ul nu este recunoscut ca sport, noi am reușit să arătăm că atât timp cât pui pasiune și entuziasm în ceea ce faci, cu sacrificii și uniți am reușit să fim victorioși.

Nu ne vom opri aici, vrem să ne facem cunoscuți în toată Europa, vrem să aducem câți mai mulți tineri cu noi, să dezvoltăm acest sport și împreună să arătăm ce înseamnă cu adevărat să fii ROMÂN.

Participanți la evenimentul din Viena: Mosh Martin, Luncanu Vlad, Chirila Sergiu, Eduard Andrei, Cocuz Marian, Ion Diaconu, Nicu, Ionut Mihut, Ciobanu Valentin, Jitaru Stefan, Albu Alexandru, Zaharia Stefan, Tutuianu Robert (ATAC); Cobzariu Stefan, Savin Gheorghiță (Borlești Team Neamt); Crai Cosmin, Gherman Iosif, Mocanu Andrei, Opt Opt (Banat Paintball Timisoara) ; Litera Cristian, Catalin, Robert (Black Division Deva); Cojanu George, Turculet Alexandru, Maxim Valentin (MK Constanta); Daniel Nedelcu (Terran Paintball Arad).

Multumim pentru sustinere : AVA Scut, Maia Outdoor, Dinamic92, AlpiTour, Roof Home Design, F&P Eduardo, T&S Impex, Henkel, Danirom Security Moldova, Urgent- Cargus Neamt, Terran Paintball.

Am testat cu această ocazie bocancii Alfa Jerv , bocanci înalti care să susțină piciorul în alergare și să-i ofere stabilitate pe orice tip de teren. Un model care și-a dovedit cu această ocazie robustețea și comfortul. De folos încă odată sa dovedit și cortul Vango Hogan jucătorii având la dispoziție un spațiu comun pentru zona de pauză și respaw, un loc care le-a fost adapost și de soare și de ploaie.

Leave a Comment